Er komt een professionele, open, kookopleiding voor koks die vegetarisch willen (leren) koken. In het kader van het Europese project 'Vegucation' hebben de Belgische organisaties Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA), KTA Wemmel en Syntra West samen met Oostenrijkse, Duitse en Nederlanse partnerorganisaties een open veggie kookopleiding voor professionals ontwikkeld. Er komt lesmateriaal in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Tsjechisch beschikbaar, waarmee de helft van de inwoners van de Europese Unie bereikt kan worden.
"De opleiding zal bestaan uit een basiscursus met 100 lessen vegetarisch koken, aangevuld met cursussen voor gevorderden. In het lesmateriaal voor scholen zijn onder andere kookboeken, instructievideo's en online materiaal voorzien. De open opleiding zal ook een certificaat opleveren. Het project geniet steun van de Europese Unie", schrijft Vilt.
Dit artikel afdrukken
"De opleiding zal bestaan uit een basiscursus met 100 lessen vegetarisch koken, aangevuld met cursussen voor gevorderden. In het lesmateriaal voor scholen zijn onder andere kookboeken, instructievideo's en online materiaal voorzien. De open opleiding zal ook een certificaat opleveren. Het project geniet steun van de Europese Unie", schrijft Vilt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Fantastisch; kan het ook zonder kaas?