De Amerikaanse arts John Harvey Kellogg creëerde in de 19e eeuw een aantal recepten om mensen te genezen van de ziekten die seks met zich mee bracht. Kellogg was ervan overtuigd dat seks ongezond is voor lichaam, ziel en geest.

Acne en meer
Masturbatie was volgens hem nog erger. Hij schreef er een boek over: 'Plain Facts for Old and Young: Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life'. In dat boek beschreef hij 39 symptomen die aan masturbatie toe te schrijven zouden zijn, waaronder epilepsie, acne, stijve gewrichten, achterblijvende groei en hartkloppingen.

Kellogg was ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl de meeste kwalen kon helen. Volgens hem verhoogden rijke en lekkere voedingsmiddelen de drang tot seksualiteit. Simpel en puur voedsel zou het lichaam en de geest juist helpen zuiveren. Daarom ontwikkelde hij, toen hij werkzaam was bij het Battle Creek Sanitarium in Michigan, een aantal ontbijtgerechten die mensen van ongezonde seksgewoonten moesten afhelpen, schrijft vandaag de Mail Online.

'Plain'
John Kellogg zocht en vond een partner in zijn broer Will om zijn cereals zonder franje op de markt te brengen. Will voegde er suiker aan toe en maakte van de cereals het basisproduct van heel het succesvolle Kellogg's ontbijtimperium. John had niet op suiker. Hij wilde het plain - simpel - houden. Een bittere broederstrijd volgde. Uiteindelijk won Will. Zijn Kellogg's zou de grootste producent van ontbijtgranen in de VS worden.

Fotocredits: kiera.chan
Dit artikel afdrukken