Wekelijks brengt de gemiddelde Brit 3 uur en 9 minuten op het toilet door, terwijl hij maar 90 minuten (1 uur en 30 minuten) aan matig intensief bewegen (fietsen, wandelen) besteedt. Dat blijkt uit een onderzoek van UK Active onder 2.000 mensen.

Slechts 12% van de Britten weet dat de richtlijn voorschrijft om minstens 150 minuten per dag te bewegen. De meeste mensen (64%) brengen hun dag vooral zittend door; zij zitten meer dan 6 uur per dag. Een kwart van de mensen beweegt per week minder dan 30 minuten.

Zo’n 20% van de mensen noemt werk de grootste barrière om actiever te zijn. Daarna zijn (familie)verplichtingen het grootste probleem om meer te bewegen. Voor de groep 18 tot 24 jarigen blijken foto’s en video’s op Facebook en Instagram een positieve invloed te hebben op hun motivatie.

Matig bewegen, je hoeft je echt niet uit de naad te sporten, zorgt dat je fitter blijft en ouder wordt. Daar schreven we al vaker over op Foodlog. Om je aan het denken te zetten laat UK Active Britten zien dat ze zelfs de po stukken populairder vinden dan dat beetje bewegen.
Dit artikel afdrukken