Er is geen limiet meer aan het aantal legkippen, zegt het blad. Vroeger mocht een biologische boer er maar een paar duizend houden. Bovendien moest een eierboer vroeger 40% van het kippenvoer van zijn eigen akkers halen. Dat hoeft nu niet meer, zegt het blad. Het mag nu van heinde en verre komen. Dan is het hek van de dam en staat alles weer open voor massaproductie. Bovendien zou de biologische kip tegenwoordig geënt mogen worden. Kortom, biologisch zou niet meer zijn wat je ervan verwacht.

Het blad presenteert dit als serieus nieuws. Gelooft u het of zouden er slechte journalisten werken die goedgelovige Engelsen in Frankrijk tegen biologisch ophitsen? Hoe controleert u dat?

Om u in verwarring te brengen: in Nederland mogen per biologische stal niet meer dan 4.800 kippen en per bedrijf niet meer dan 16.000 kippen worden gehouden dieren. Het echte nieuws is dan ook een vraag: waarom betekent biologisch in het ene land kennelijk iets anders dan in het andere? Als u op vakantie gaat en een eitje wilt tikken, moet er op kunnen vertrouwen dat u koopt wat u denkt te kopen.
Dit artikel afdrukken