Uit een Zweeds onderzoek laat zien dat vrouwen die voedsel eten dat rijk is aan antioxidanten (koffie, thee, sinaasappelen, volkoren producten, rode wijn) 13% mogelijk minder risico hebben op staar dan vrouwen die voedsel met weinig antioxidanten eten. Voor het onderzoek werden gedurende 7 jaar meer dan 30.000 vrouwen van middelbare leeftijd en ouder gevolgd.
In eerdere onderzoeken was al een verband gelegd tussen schade aan de lens door vrije radicalen, maar dit is de eerste keer dat er niet alleen naar verschillende, individuele antioxidanten (zoals vitamine C of E of plantenflavonoïden zoals lycopeen) is gekeken maar naar het hele scala aan antioxidanten dat de proefpersonen met hun voedingspatroon binnenkregen.
De resultaten zijn gepubliceerd in JAMA Ophthalmology, meldt Reuters.
Dit artikel afdrukken
In eerdere onderzoeken was al een verband gelegd tussen schade aan de lens door vrije radicalen, maar dit is de eerste keer dat er niet alleen naar verschillende, individuele antioxidanten (zoals vitamine C of E of plantenflavonoïden zoals lycopeen) is gekeken maar naar het hele scala aan antioxidanten dat de proefpersonen met hun voedingspatroon binnenkregen.
De resultaten zijn gepubliceerd in JAMA Ophthalmology, meldt Reuters.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook