Dat blijkt uit een nationale peiling naar de perceptie van de gezondheid van kinderen door het C.S. Mott Children’s Hospital in Michigan onder 2.700 Amerikanen.

Matthew Davis van het C.S. Mott Children's Hospital: “We hebben de laatste eeuw een grote vooruitgang geboekt in geneeskunde en volksgezondheid, waardoor ziektes en overlijdens bij kinderen sterk zijn afgenomen. Aan de andere kant zien we juist meer aandoeningen als obesitas, astma en gedragsproblemen. We wilden weten hoe mensen hier tegenaan kijken. De meeste mensen zijn het wel eens: de gezondheid van de huidige generatie kinderen lijkt slechter dan die van kinderen in voorgaande generaties.”

Ouderen denken hier anders over; mensen van 70 jaar en ouder vinden juist dat de fysieke gezondheid van kinderen beter is dan toen zij klein waren.
Mentale gezondheid
Meer dan de helft (55%) van de Amerikanen vindt dat de mentale en emotionele gezondheid van kinderen nu minder goed is dan toen zij zelf klein waren. 65% zegt dat kinderen nu minder tijd met hun familie doorbrengen dan eerdere generaties, 52% zegt dat kinderen minder goed om kunnen gaan met emoties en positief kunnen blijven en 42% gelooft dat de kwaliteit van vriendschappen minder goed is. Ruim 64% van de Amerikanen vindt dat kinderen nu meer bloot staan aan stress dan vroeger.

Fysieke gezondheid
Naast de slechtere mentale gezondheid, vindt 42% van de volwassenen ook dat kinderen fysiek minder gezond zijn. Ouderen denken hier anders over; mensen van 70 jaar en ouder vinden juist dat de fysieke gezondheid van kinderen beter is dan toen zij klein waren.

De uitkomsten van dit onderzoek komen overeen met een eerder onderzoek van het Mott Hospital waar uit naar voren kwam dat volwassenen pesten, stress, zelfmoord en depressie als grootste gezondheidsproblemen voor de jeugd beschouwen.

Fotocredits: Young boy, Pixabay
Dit artikel afdrukken