Moffat woont in en werkt vanuit Nederland. Ze werd geboren in Duitsland als kind van Engelstalige Canadese ouders. Ze woonde er een paar maanden en verhuisde met haar ouders naar Québec, het Franstalige deel van Canada. Daar sprak ze buiten de deur Frans en thuis Engels. Later woonde ze weer een tijdje in Duitsland. Voor de Duitse dierenwelzijnsorganisatie Animal's Angels ging ze in Frankrijk aan de slag.

In ons land werd het later door haar in Nederland opgerichte Eyes on Animals bekend door het volgen van diertransporten. Het Nederlandse publiek herinnert zich ook de beelden die Moffat maakte van het slechte welzijn van Amerikaanse paarden op hun lange gang naar slachthuizen buiten de VS.

Eyes on Animals mocht filmen in de lift bij varkensslachter Vion waarin varkens met CO2 bedwelmd worden voor de slacht als alternatief voor de elektrische tang.

Eyes on Animals is actief door heel Europa en werkt zelfs in Ghana, Afrika, waar ze lokale slachthuizen leert dieren te doden voor de slacht zoals wij het hier doen.

Wat beweegt Moffat die vegan eet en in de gedragswensen van dieren is afgestudeerd, om haar handen vuil te maken in een wereld die haar steeds opnieuw confronteert met beelden van onze omgang met dieren die ook slachters niet graag zien?

Een gesprek om naar te luisteren. Het gaat over wat Moffat wil, hoe haar organisatie dat voor elkaar krijgt en de momenten waarop ze wel kaas eet. Tevens gaat het over ethiek en recht: mogen voorvechters van dierenwelzijn inbreken in stallen?

Dit artikel afdrukken