Na een succesvolle Week van de Smaak, staat er in de Hoofdstad van de Smaak alweer een nieuwe culinaire activiteit op de planning. Zwolle Culinair is een driedaags gastronomisch evenement in de 15e – eeuwse Broerenkerk in Zwolle. Verschillende restaurants presenteren zich hier met diverse specialiteiten. Uniek is dat ieder restaurant zijn eigen sfeer weet te creëren in een eigen mini versie.
Dit jaar kunt u proeven en genieten bij 18 verschillende restaurants uit Zwolle en omgeving. Door middel van een nieuwe routing en inschikken van restaurants is meer deelname mogelijk gebleken. Net als voorgaande jaren staan de restaurants door elkaar heen. Ook nieuw is dat er dit jaar meer horeca gerelateerde bedrijven deelnemen, zoals wijn, koffie, kaas en patisserie. Een breder aanbod, geheel passend in de stijl van een Hoofdstad van de Smaak. Het evenement is geheel rookvrij, wel staan er buiten parasols waar een vriendelijke rookomgeving is gecreëerd.

Lustrum
Zoals Dhr. Kolman voorzitter van Zwolle Culinair al aan geeft "Wat is er mooier om een lustrum te combineren met een titel als De Hoofdstad van de Smaak."
Dit jaar vindt Zwolle Culinair voor de vijfde keer plaats . Dit lustrum wordt gevierd samen met het Ronald Mc Donald Huis in Zwolle, wat ook vijf jaar bestaat. Deelnemers aan Zwolle Culinair schenken een percentage van hun omzet tijdens het evenement aan het Ronald McDonaldhuis Zwolle.

Deelnemende restaurants/ horeca gerelateerde bedrijven
De Agnietenberg
Restaurant W
Restaurant de Librije
Librije's Hotel
Koperen Kees
Restaurant Os en Peper
Restaurant Hotel De Zon
De Koperen Hoogte
La Cucaracha
Restaurant Poppe
Pampus bistro de la mer
Vito's Sandwich & Trattoria
Hotel restaurant Fidder
Xanders Bazaar
Restaurant 't Pestengasthuys
Sandton Hotel Pillows
Binnen eten en drinken
Illycafé
Jan Bruins Wein Koperij
De Huppe
Van Orsouw Patisserie
Feest en Culinair


bron: Zwolle-nieuwsportaal
Dit artikel afdrukken