Op 30 november gaat in Parijs de 21e Conference of Parties, COP21, van start. Morgen twittert de WUR er alvast over.

Aan de klimaattop doen ook enkele tientallen onderzoekers van Wageningen UR mee. Zij brengen expertise in op grond van Wagenings onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Ook rapporteert de WUR over Wageningen Climate Solutions, een naam waarmee de Landbouwuniversiteit op maat gemaakte oplossingen om de impact van klimaatverandering tegen te gaan aanduidt.

'Klimaatslimme' landbouw
De belangrijkste thema's daarbinnen zijn 'klimaatslimme' landbouw (Climate Smart Agriculture) en de rol van bossen en de bodem in klimaatverandering. De informatie is te vinden op de speciale themapagina Klimaatverandering.

Twittermasterclass
Voorafgaand aan het geheel organiseert de WUR op 27 november de Twittermasterclass The Wageningen Guide to a Climate Smart Future (#COP21Wageningen). De Wageningse experts Jan Verhagen, Martin Herold, Jan Dijkstra en Sylvia Karlsson-Vinkhuyzen zullen hun oplossingen voor een klimaatslimme toekomst toelichten.

Via de hashtag #COP21Wageningen kan iedereen de masterclass volgen, reageren en vragen stellen. Het programma is hier te vinden. De Twittermasterclass is ook live te volgen met Periscope of via het videokanaal van de WUR. Voertaal is Engels.

In de onderstaande widget kun je de climate smart twitterstroom van de WUR volgen:
Fotocredits: WUR, via Twitter
Dit artikel afdrukken