De in Nederland nog nauwelijks bekende internationale organisatie WSPA (World Society for the Protection of Animals) spoort nu naast Wakker Dier de boeren van Friesland-Campina en Arla aan hun koeien toch de wei in te laten gaan. Dat willen ze niet allemaal, omdat ze moeten groeien om hun kostprijzen te kunnen verlagen nu binnenkort de melkquota voor Nederlandse melkveehouders komen te vervallen.

Verbazing wekt echter de marktintroductie van de WSPA. Wat kan die partij nog toevoegen aan het agressieve campagnevernuft van Wakker Dier, de vriendelijke sterren en campagnes van de Dierenbescherming, de gezamenlijke acties en initiatieven van Varkens in Nood, Greenpeace en Dier & Recht en al die andere dierenbeschermers die Nederland daarnaast ook nog eens telt?

Is dit concurrentie om de gelden in de goed ontwikkelde markt voor welzijnsdonateurs in Nederland of een slimme samenwerking?

NB: op de site van binnenmelk is een PDF te vinden met goede buitenmelk-producten. De 'buitenmelkse' Puur & Eerlijke biologische yoghurt van AH ontbreekt. In feitelijkheid heeft de WSPA nog onvoldoende geïnvesteerd.
Dit artikel afdrukken