Het staat volop in de Nederlandse kranten: de gemeente Weert is uitgeroepen tot 'de groenste regio' ter wereld. Eerder was Weert al de groenste stad van Nederland, en vorig jaar van Europa, meldt NRC.nl. Bij de beoordeling heeft een jury gekeken naar aspecten als 'netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare gebied'.

Communities in Bloom
De genoemde jury is van de Canadese non-profit organisatie 'Communities in Bloom'. Zij organiseerden dit keer voor de 20e keer de uitverkiezing van de groenste nationale en internationale steden. Communities in Bloom 'zet zich in voor de bevordering van burgerzin, verantwoordelijkheid voor het milieu en verfraaiing door middel van betrokkenheid van de gemeenschap en de uitdaging van een nationaal programma, met de nadruk op de versterking van het groen'.

Aantrekkelijkheid
Weert is erg blij met de uitverkiezing omdat deze 'een “belangrijke impuls” [geeft] aan de provinciale en gemeentelijke ambitie om Midden-Limburg als “groene recreatieve omgeving” grote bekendheid te geven. Geen wonder dat ook wilde zwijnen alle moeite doen om zich in Weert te vestigen.

Fotocredits: 'small zoo, Weert', flickrtickr2009
Dit artikel afdrukken