We verzamelden voornamelijk artikelen uit 2018. Daar trekken we samen conclusies uit en samen voorspellen we wat de trends achter het nieuws in 2019 worden.
Volgens het gezegde is voorspellen moeilijk, al helemaal als het om de toekomst gaat. We willen ontdekken hoever we komen. Volgend jaar rond deze tijd kijken we weer terug en zullen we weten of Foodlog de toekomst van voedsel en voeding in Nederland en de rest van de wereld wel, niet, een beetje, slechts in grote lijnen of juist helemaal niet kan voorspellen.
- Kwestie 1: hoe doe en hoe ga je boodschappen doen?
- Kwestie 2: waar gaat onze zotte wereld heen?
Trump, Fed, klimaatbeleid en de lasten voor burgers en het milieu, Francisus' delen en Franse toestanden in de hele EU zijn de sleutelwoorden.
- Kwestie 3: wat waren de successen en missers in het Nederlandse gezondheidsbeleid van 2018?
- Kwestie 4: wat wordt hét modedieet voor 2019?
- Kwestie 5: Welke voedingshype van 2018 was de grootste bullshit
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De toekomst van voedsel en voeding zijn al twee heel verschillende onderdelen van het voeden.
Om daar zicht op te krijgen, nodig om voorspellingen te doen, moet je veel zaken kunnen doorgronden.
Zaken aangaande het beïnvloeden van volume, .....kwaliteit .....en machten en krachten die deze ontwikkelingen kunnen frustreren.
Natuurkundig Ecologisch zijn er uitdagingen, mogelijkheden zat, maar op economisch vlak zijn de uitdagingen enorm.
Ben benieuwd wat en hoe ons dat gaat leiden, gezondheid en welzijn of economie.
Beide zijn …….. in het huidige systeem ……... onmogelijk.
Laten we samen eens proberen een positief beeld te schetsen.
Zal 2019, in het licht van de wanorde in de grote wereld, de afstand tussen beleidsbepalers en de gewone man/vrouw, het jaar worden waarin initiatieven die mensen gaan verbinden opgestart gaan worden? Kracht zoeken uit saamhorigheid en het gevoel samen iets in en voor de wereld te kunnen betekenen?