Michel de Montignac is dood. Hij werd 66. Dat is jong. Zeker voor een dieetgoeroe.

Ik had het er tijdens de lunch over met Jan Peter van Doorn. Hoe kijkt de wereld aan tegen de dood van een 66 jarige Montignac die overleed aan een ziekte en wiens dood pas 3 dagen na zijn overlijden werd bekend gemaakt door zijn dochter, een diëtiste?

Jan Peter vroeg zich af of het toch aan het eten van rood vlees ligt. Ik stelde een andere hypothese voor. Het ligt aan het feit dat we een veel te goede hygiëne en gezondheidszorg hebben waardoor veel te veel 'bad genes' allemaal maar doorjongen. Zijn adellijke afkomst kan daar mede een rol in hebben gespeeld. Mogelijk, een andere hypothese dus, ligt het ook aan het vele schrijven. Dat zorgt voor stress en slechte nachten. Die zijn notoir slecht voor je gezondheid.
Of maakt het allemaal niet uit?

Een langdurige ziekte was de dader, maar niemand weet welke. Help, waarom ging Montignac vroeg dood?!?!?!





Dit artikel afdrukken