Ik had het er tijdens de lunch over met Jan Peter van Doorn. Hoe kijkt de wereld aan tegen de dood van een 66 jarige Montignac die overleed aan een ziekte en wiens dood pas 3 dagen na zijn overlijden werd bekend gemaakt door zijn dochter, een diëtiste?
Jan Peter vroeg zich af of het toch aan het eten van rood vlees ligt. Ik stelde een andere hypothese voor. Het ligt aan het feit dat we een veel te goede hygiëne en gezondheidszorg hebben waardoor veel te veel 'bad genes' allemaal maar doorjongen. Zijn adellijke afkomst kan daar mede een rol in hebben gespeeld. Mogelijk, een andere hypothese dus, ligt het ook aan het vele schrijven. Dat zorgt voor stress en slechte nachten. Die zijn notoir slecht voor je gezondheid.
Of maakt het allemaal niet uit?
Een langdurige ziekte was de dader, maar niemand weet welke. Help, waarom ging Montignac vroeg dood?!?!?!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik maak natuurlijk een grapje: Montignac is niet 'de'. Niet van adel dus. Dat argument kunnen we alvast uitsluiten.
Zouden we dan toch meer koolhydraten moeten eten? :-)
(PS Dat denk ik echt niet hoor, voordat hier weer inhoudelijk op gereaggeerd gaat worden)
Uit onderzoek door het Amerikaanse Lovenstein Institute blijkt dat veel Montignac'ers niet ouder worden dan 69 jaar.
Isaac Carasso (yoghurt dieet, vader van Danone) werd 65
George Ohsawa (makrobiotiek)werd 72 (doodsoorzaak: kanker)
Robert Atkins (Atkins dieet) werd 73 (doodsoorzaak: trauma aan het hoofd)
John Harvey Kellogg (cornflakes, pindakaas enz.enz.) werd meer dan 90
Louis pasteur (geen dieet), werd 73
Giacomo Casanova, auteur en flierefluiter, werd ook 73
Wat wil je daaruit afleiden?
Om oud te worden moet je pater trappist zijn of orkestdirigent
tja, misschien is Montignac door zijn dieet wel ouder geworden dan zonder?