1. Restaurant Floreyn in Amsterdam


Voor degenen die zich afvragen wat te doen in Amsterdam, Floreyn is een echte aanrader. Gelegen aan de Albert Cuypstraat trekt het fijnproevers aan met een menu dat traditionele met moderne gerechten combineert. Onder de gasten van het etablissement zijn gerechten zoals bloemkool met komijn en hazelnoten populair. Ook buikspek met zuurkool en siroop is een favoriet.

2. 't Schulten Hues, Zutphen


Reis je naar het oosten van Nederland, overweeg dan een bezoek aan 't Schulten Hues in Zutphen. Dit door chef-kok Peter Gast en zijn vrouw Jacqueline van Lier geleide restaurant, gewaardeerd om zijn reputatie en status, heeft in 2005 een Michelin-ster ontvangen.

De uitmuntende reputatie is niet de enige trekpleister. Bezoekers zijn dol op de voortreffelijke traditionele Nederlandse keuken. Specialiteiten zijn onder meer de koningskrab met ijskoude komkommerbouillon, ingelegde groene appel en Hollandse garnalen met bijpassende garnituren.

De Nederlandse keuken staat bekend om zijn royale gebruik van zeevruchten, iets wat je zult merken aan de menu's van lokale restaurants tijdens je reis door het land.

3. Wilde Zwijnen aan het Javaplein


Bij Wilde Zwijnen in Amsterdam proef je authentieke Nederlandse gerechten. Verse, seizoensgebonden ingrediënten staan centraal in hun recepten. Het gezellige en kleurrijke interieur, met traditioneel Nederlands meubilair, maakt dit de perfecte plek om te ontspannen en te genieten. Hier kun je goed uitrusten en lekker eten, om daarna je excursieprogramma voort te zetten en het land beter te leren kennen.

4. Moeders


De naam van dit restaurant in Amsterdam doet al vermoeden dat de nadruk ligt op familietradities en een huiselijke sfeer. Het menu staat vol met traditionele Nederlandse gerechten. Het interieur doet denken aan een gezellige woonkamer van een ouderlijk huis, compleet met foto's aan de muur en een keur aan glaswerk en servies.

5. Loetje


Ben je een fan van lekkere, robuuste steaks? Dan moet je bij Loetje in Amsterdam zijn. Volgens veel Amsterdammers en toeristen vind je hier de beste biefstuk van de stad, vooral heerlijk met wit brood en huisgemaakte saus. Eens geproefd, begrijp je direct waarom ze zo geliefd zijn. Deze populariteit heeft voor de uitbreiding van Loetje tot een reeks vestigingen door heel het land gezorgd.

6. RIJKS


Naast het Rijksmuseum in Amsterdam is RIJKS een must-visit. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide en boeiende collecties, waaronder schilderijen van meesters uit de Gouden Eeuw en een collectie kabinetpoppenhuizen geïnspireerd op echte 17e-eeuwse architectuur. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat je in het museum kunt zien. Dat alles wordt aangevuld met een voortreffelijk restaurant. Met wijnen en gedistilleerde dranken van Nederlandse bodem. Deze plek staat ook bekend om zijn desserts en uitgebreide kaasassortiment, waar fijnproevers uit heel het land graag van proeven.

Dus na je museumbezoek, waar je veel nieuwe informatie hebt geleerd en waarna je misschien wat rust nodig hebt, is het tijd om te stoppen en iets te eten in het RIJKS. Op deze manier maak je niet alleen kennis met de geschiedenis, maar ook met de gastronomische traditie van Nederland en de wijnbouw in dit land.

Deze locaties bieden een prachtige gelegenheid om de lokale Nederlandse keuken te ervaren.
Dit artikel afdrukken