Eerdere protesten tegen voorverpakte, gepelde, sinaasappels en bananen zorgden ervoor dat deze producten uit de handel werden genomen.

Afvalberg
Ook bij de avocado klagen ook nu weer mensen op sociale media over de hoeveelheid extra verpakkingsmateriaal. Anderen vinden het juist een uitkomst voor mensen die door een aandoening moeite hebben met groente snijden.

In reactie op de protesten rijst ook de vraag: waarom de ophef over gesneden avocado als er ook voorgesneden sla, broccoli en appelstukjes in plastic verpakking zijn?

Voedselverspilling
Verpakken in plastic heeft niet alleen nadelen. Een goede verpakking zorgt ervoor dat een product langer vers blijft en er dus minder voedsel verspild wordt. Een verpakte komkommer blijft bijvoorbeeld drie keer langer vers dan een komkommer zonder plastic en het verpakken van druiven en aardappels zorgt voor minder voedselverspilling in de winkels. Supermarktketen Morrisons startte hierover 7 jaar geleden al de campagne Great Taste, Less Waste.

Verpakkingen kunnen dus helpen tegen voedselverspilling, terwijl voedselverspilling nog belastender blijkt voor het milieu dan plastic afval.
Dit artikel afdrukken