Food is a necessity. And it’s very personal. Satisfaction reflects ethical decisions, and private concerns can be very political in nature. We are more and more alienated from what is on our plates and in our hands, so responsible food consumption is something that an increasing number of people demand. These people need information on which to base their decisions and to answer their questions.
This publication sheds light on the impacts of meat and dairy production, and aims to catalyse the debate over the need for better, safer and more sustainable food and farming.


Dat schrijven de Heinrich Böll Stiftung en de Friends of the Earth Europe bij de publicatie van hun Meat Atlas. Kort samengevat zeggen ze: wat we eten is een politieke keuze.

We zijn steeds meer vlees gaan eten. De rest van de rijker wordende wereld zal nog veel meer vlees gaan eten dan wij nu. Zelfs als individuen daar veel minder kilo's per persoon zullen gaan eten dan wij gewend zijn, zal de productie enorm stijgen. Dat heeft gevolgen. Die gevolgen moet je wegen en op basis daarvan zullen maatschappijen hun keuzen moeten maken. Niemand kan dat in zijn eentje en niemand kan en zal zijn verantwoordelijkheid aanvaarden zonder aan te voelen hoe zijn keuzen uitwerken en dat die ertoe doen.

De BBC, De Morgen en de Frankfurter Allgemein Zeitung (zie de bron in het Iframe hierboven) rapporteren allemaal op hun eigen manier over de Meat Atlas.
Dit artikel afdrukken