Met advertenties in de grote kranten kondigt AH vandaag zijn Hollandse Kip aan. Wakker Dier dient een klacht in tegen AH wegens misleiding van de consument. Omdat het dier met 19 in plaats van 21 stuks per m2 leeft, noemen de welzijnsactivisten de AH versie van de Kip van Morgen 'een plofkip in flauwekulsaus'. Dat meldt de NOS.

De Dierenbescherming vindt de nieuwe kip in het AH-assortiment "een belangrijke stap in de goede richting". AH geeft aan het jammer te vinden dat het nieuws van de nieuwe kip wordt overstemt door de klacht van Wakker Dier. De Zaanse super zou liever zien dat de aandacht uitging naar "de verduurzaming van het assortiment".

Foodlog besteedde afgelopen zomer aandacht aan het protest tegen de Kip van Morgen. Die werd destijds al een plofkip in flauwekulsaus genoemde door Wakker Dier. Uit de draden kwam naar boven dat Frank Dales van de Dierenbescherming een fors bedrag had gevraagd aan de Nederlandse supers in ruil voor steun aan hun Kip voor Morgen. Toen die niet afkwamen, gaf hij geen steun. Als gevolg daarvan heeft de campagne tegen de Plofkip en de versie 'in flauwekulsaus' zich goed kunnen ankeren onder het publiek.

Dales lijkt zijn positie nu bij te hebben gesteld, terwijl hij in het verleden bij Harry Mens voor de camera verklaarde geen kip onder zijn 1-ster norm te zullen accepteren. Die zag hij liever uit het buitenland komen, dan hele of halve 'plofkip' uit Nederland. Het zou interessant zijn als Dales de reden voor zijn jongste mening bekend zou maken.
Dit artikel afdrukken