Valentijn is een typisch voorbeeld van hoe we met dingen omgaan. We hebben het zo druk met van alles en nog wat, maar missen de tijd voor dingen die er echt toe doen. Vervolgens roepen we dagen in het leven om het gevoel van gemis af te kopen. Wie werkelijk bemint, heeft geen dagen nodig waarop vader, moeder of Valentijn de nodige bevestiging krijgen. Maar vooruit, we leven niet in een perfecte wereld. We hebben het allen druk en belangrijke dingen schieten er weleens bij in.

Men zegt dat deze liefde door de maag gaat. Net als de meeste lezers van foodlog ben ik een groot liefhebber van voedsel. Nu heb ik het gevoel dat er te weinig liefde is voor wat er onze magen in gaat. En ik geloof dat juist deze liefde de wereld op weg kan helpen naar een betere plek!

Als we met ons hart zouden eten, zouden er meer mensen gevoed kunnen worden!
Als we met ons hart zouden eten dan zouden we meer compassie hebben met de dieren die we opeten.
Als we met ons hart zouden eten zou de producent een eerlijkere prijs krijgen voor zijn voedsel!

Het klinkt allemaal heel simpel en dat is het ook. Iets meer tijd nemen en interesse vertonen in wat er onze maag in gaat zou een belangrijke stap in de goede richting kunnen zijn. Omdat wij deze boodschap willen verkondigen bezet de Youth Food Movement vanmiddag het Spui in Amsterdam. Uiteraard doen we dat niet zonder een lunch die met liefde is bereid. Ook jij bent welkom. Dus stem met je vork en eet met je hart!

Waar en wanneer?


Dinsdag 14 februari,12.30 uur op Het Spui in Amsterdam

Facebook: http://www.facebook.com/events/181796341925940/

Twitter: #loveforfood

Fotocredits: YFM

no text
Dit artikel afdrukken