Maar we gaan het hier volgen:
Via deze link kun je meedoen
Via deze link ga je naar de webcast die om 10.30h onze tijd begint.
Via deze link naar twitter kun je volgen wat er gebeurt onder de hashtag #unileverdebate.
Ik vroeg Unilever:
- wat is uw definitie van duurzaam?
- kunt u kwantificeerbare doelen aangeven, in termen van producten of processen?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Er zit een consensus in deze lijn. Wie wil de de eerste poging wagen om die te benoemen?
Unilever voert al twaalf jaar de lijst aan in de overkoepelende sector ‘Food & Beverage’. Dit jaar behaalde de voedingsproducent een score van 82%. Het scoorde daarmee quasi identiek als vorig jaar. Unilever steekt echter beduidend boven het sectorgemiddelde van 49% uit. Op de domeinen operationale eco-efficientie, milieubeleid, sociale en milieurapportering, gezondheid en voeding, en ten slotte verpakking behaalde Unilever op de DJSI-classificatie zelfs 100%.
Vanochtend las ik in mijn mailbox:
"Unilever meent dat consument hun steentje zullen moeten bijdragen om de doelstellingen te bereiken. “Meer dan tweederde van de broeikasgasuitstoot en de helft van het waterverbruik tijdens de levenscyclus van Unilever-producten is afkomstig van gebruik door consumenten,” aldus Unilever. De FMCG-producent neemt het op zich om de consument hieromtrent bewust te maken en op te voeden."
Eindelijk.
Jan Peter, het gaat er niet om wie gelijk heeft. Het gaat er om de lui die absoluut ongelijk hebben niet meer het debat te laten domineren.
Zie voor een beschrijving van dit moment: https://umconnect.umn.edu/p91884165/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal
Filmpje Fresco hoorde hier misschien niet thuis; gaat over food supply en negeert vrijwel alle duurzaamheidsissues behalve water. Je zou denken dat - als je het over een voedselsysteem vd toekomst hebt, dat je daar dan ook rekening mee houdt. Misschien vindt ze het ook een lastig onderwerp. Maar goed, kan het kloppen dat er prioriteit in de bedreiging van ons bestaan is aan te geven:
1. Voedselvoorziening en werkgelegenheid
2. Welvaart op meer terreinen
3. Duurzaamheid op meer terreinen
Fresco heeft het over 1, Unilever over 3. Niveau 2 is de hebberige fase en eigenlijk de grootste vervuiler. Als we die konden overslaan was de wereld er een stuk gezonder aan toe. Maar goed, dan liepen we wel in een berevelletje, want die waren er dan nog genoeg.
Maar wij, waar hebben wij het eigenlijk over? Misschien kunnen wij, de foodlog community, vanuit de food gedachte kijken wat er op niveau 1 en 3 van belang is. Dan kunnen we dat toetsen of Unilever daar ook mee bezig is en zo niet, gaan we kijken of de democratie nog werkt? Eh ja, luchtig onderwerpje.
Hendrik, ik ga even over jouw reactie nadenken. Het gaat me er niet om dat je ongelijk hebt, want dat hebt je niet. Je hebt grotendeels gelijk. Het gaat er mij om wat je met je gelijk kan doen.