IENS is de grootste (en oudste) restaurantbeoordelings- en reserveringswebsite van Nederland. In 1998 opgericht door Iens Boswijk, krijgt IENS.nl inmiddels 4000 restaurantbeoordelingen per week binnen en staan er 20.000 restaurants geregistreerd. In 2012 is IENS samengegaan met Seatme.nl, waardoor er bij 1.550 restaurants direct gereserveerd kan worden.

TripAdvisor is een Amerikaanse reiswebsite die 315 miljoen unieke bezoekers per maand trekt. De verschillende TripAdvisor® -merken bieden tools voor plannen en boeken van een reis op basis van de ervaringen van miljoenen reizigers. De website is actief in 45 landen over de hele wereld. TripAdvisor neemt IENS/Seatme over tegen niet nader bekend gemaakte voorwaarden. De werknemers van IENS en Seatme.nl blijven de bedrijfsvoering verzorgen vanuit hun hoofdkantoor in Amsterdam.

Het persbericht meldt:
De integratie wordt geleid door het managementteam van lafourchette, het toonaangevende restaurantreserveringsplatform in Frankrijk, Spanje en Zwitserland dat sinds mei 2014 onderdeel uitmaakt van TripAdvisor. Met de overname van IENS wordt de groei van de restaurantdiensten van TripAdvisor in Europa sterk versneld.

“We zijn verheugd dat IENS deel gaat uitmaken van de TripAdvisor-groep,” zegt Bertrand Jelensperger, CEO, lafourchette. “Nederland is een belangrijke markt voor ons. We hebben al een enthousiaste Nederlandse TripAdvisor-community die de site gebruikt om leuke, lokale restaurants te vinden en om reizen naar bestemmingen over de hele wereld te plannen en te boeken. Bovendien zijn er wereldwijd miljoenen reizigers die TripAdvisor gebruiken om geweldige hotels, attracties en restaurants te vinden voor hun vakantie in Nederland.

“Deze overname biedt ons de mogelijkheid om meer groei te realiseren, Nederlandse restauranthouders te voorzien van meer gasten en bovenal meer TripAdvisor-gebruikers te helpen bij het vinden en boeken van geweldige restaurantervaringen in Nederland”, aldus Bertrand Jelensperger.

Wout van der Wijk, CEO van IENS en SeatMe over de acquisitie:

"Sinds IENS en SeatMe in 2012 zijn gefuseerd, is het gecombineerde bedrijf exponentieel gegroeid. IENS is nu verreweg de grootste restaurant- en reserveersite in Nederland. Wij voelen een sterke veranwoordelijkheid om de restaurantmarkt naar de toekomst van online te leiden. Wij zijn verheugd dat we nu onderdeel uitmaken van TripAdvisor. Wij kunnen nu van de geavanceerde technologie, online marketing kennis en en het enorme internationale bereik van TripAdvisor en lafourchette profiteren. Daar plukken de restaurants waar wij mee samenwerken uiteindelijk de vruchten van."

Ook Iens Boswijk, oprichter van IENS, is verheugd:

"Als oprichter van IENS ben ik er trots op dat IENS klaar is om de volgende fase in te gaan. Ik ben er van overtuigd dat we hiervoor geen betere partij hadden kunnen vinden dan Tripadvisor."
Dit artikel afdrukken