Volgens de Nederlandse versie van de best sjieke restaurantgids Gault&Millau drukken internetsites als Tripadvisor en Iens de boekwerken van de traditionele restaurantbeoordelaars uit de markt. Cijfers en sterren geven consumenten zelf wel. Op BNR Nieuwsradio pleit de hoofdredacteur van de gids voor het indelen van restaurants in prijscategorie├źn. "Dat doet Michelin nog niet, dat doet Lekker nog niet en dat doen wij ook nog niet. Maar ik denk dat dit wel de toekomst gaat worden. Nu vergelijk je restaurants als FC Barcelona met Ootmarsum Gaat Vooruit."

Wat Gault&Millau bedoelt? Maak gewoon een 'beste koopgids' per prijscategorie en vergeet die sjieke restaurantgidsen want daarin is niemand meer geïnteresseerd. Of dat redding gaat brengen? Het is niet zo moeilijk om zo'n gids met wat handige algoritmen geautomatiseerd samen te stellen uit de oordelen op sites waar Gault&Millau kennelijk nogal last van heeft.
BNR - 'Stop met het geven van cijfers en sterren aan restaurants'
Reageer
  • Deel
Druk af