0
Fotocredits: 'Michelingerecht', Pixabay

Flash Dagelijkse KostBeste restaurant ter wereld staat in Amsterdam

'Apetrots' is Eric Toren, de eigenaar van het Amsterdamse restaurant Bougainville in Amsterdam. Zijn restaurant, dat 1 Michelinster heeft, is uitgeroepen tot het allerbeste restaurant ter wereld. Niet door een gerenommeerde instantie als The World's Best 50 Restaurants of 'Les 100 chefs', die dat jaarlijks doen, maar door de mensen die er zijn gaan eten en een recensie op TripAdvisor hebben achtergelaten.

Bougainville prijkt fier bovenaan de lijst waar verder 1 Japans, 2 Britse, 2 Franse, een Italiaans, Indiaas, Thais en Egyptisch restaurant op staan. Waar Bougainville die toppositie aan te danken heeft? "De combinatie van goed eten en een schappelijke prijs", denkt Toren.

Restaurantgids Gault&Millau - die met onafhankelijke inspecteurs werkt die het restaurant anoniem en onbetaald beoordelen - reageert een beetje zuinig. Hoewel die gids uit eten gaan bij Bougainville "een feest" noemt, wijst Gault&Millau-eigenaar Godfried van der Lugt er op dat er met een beoordeling die louter gebaseerd is op recensies 'gesjoemeld' kan worden. "In het verleden is ook wel eens gebleken dat restaurants recensies kregen van mensen die niet bestonden. Dat hoeft niet nu het geval te zijn, maar de onafhankelijkheid valt te betwisten," zegt hij op RTL Nieuws.

TripAdvisor is in het verleden ook wel voor de gek gehouden door een (echte) recensieschrijver die zijn schuurtje wist om te toveren tot het Londense restaurant met de hoogste waardering op TripAdvisor.

RTLnieuws - Nederlands restaurant uitgeroepen tot beste ter wereld - eigenaar apetrots, 5 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.