De Stichting Kippenvel wilde in Barneveld een glazen huis met een glazen ei als collectebus neerzetten om de actie onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De bedoeling was geld te collecteren voor als gevolg van de fipronilcrisis in financiële nood verkerende pluimveehouders.

Kippenvel coördineert de actie. De Stichting heeft bij de fiscus nul op het rekest gekregen. Dat meldt de BarneveldseKrant.

De stichting had de ANBI-status voor goede doelen aangevraagd. De fiscus ziet de inzamelingsactie echter als een particuliere inzameling en schenkingsactie, met als gevolg dat er over het bedrag boven €2.195 30% en vanaf €100.000 40% zou moeten worden afgedragen.

Initiatiefnemer Jaap van der Veer is "écht diep teleurgesteld" maar gaat door: "We blijven als Stichting Kippenvel wel actief om na te denken hoe we op een andere manier iets kunnen betekenen voor de pluimveehouders." Eerder suggereerde Stichting Kippenvel dat pluimveehouders, "die baat hebben bij de huidige hoge eierprijs, hun ‘over-marge’ van een week in het fonds van de stichting storten". Andere solidariteitsacties zijn 'Kom boenen bij de boeren' en het idee om vouchers beschikbaar te stellen voor de inzet van pluimveeservicebedrijven om stallen van getroffen boeren professioneel te reinigen.
Dit artikel afdrukken