image


Als we al zo gezond eten, wat is het probleem dan? Eigenlijk best een lullige conclusie dus voor Unilever, de initiatiefnemer voor het Ik Kies Bewust logo. Pikant: bedrijfscateraars rollen het gezond van IKB nu kamerbreed uit voor ... de lunch.

Meer dan driekwart van de Nederlanders zorgt voor goede voeding tijdens de lunch. Uit de Landelijke Lunch Scan van MarketResponse in opdracht van Unilever blijkt niettemin dat 10% van de Nederlanders tijdens de lunch wel eens voor een vette hap kiest. Onder de 750 respondenten is brood in het lunchpakket duidelijk favoriet.
Van de Nederlanders zegt minder dan 40% wel eens halvarine te gebruiken, terwijl 30% van de Nederlanders zich bewust is van het feit dat halvarine gezond is. Van de mannen meent 40% geen halvarine nodig te hebben omdat het eten volgens eigen inzicht al gevarieerd genoeg is. Voorts verkiest 80% van de ondervraagden bruin of volkoren brood boven wit brood. Kaas behoort bij zeven op de tien Nederlanders tot het belegassortiment en mensen die buiten werken eten gemiddeld één boterham meer dan mensen die binnen werken.

Regionale verschillen zijn er ook. In het Noorden van het land wordt het brood bijvoorbeeld vaker in een broodtrommel verpakt, terwijl in het Zuiden aluminiumfolie meer in gebruik is. Vleeswaren scoren in de grote steden hoger als in de rest van Nederland. Margarine of een variant daarop wordt voornamelijk gebruikt voor zoetwaren, hoewel vrouwen de combinatie met jam niet kunnen waarderen. Zoet beleg valt overigens ook meer in de smaak bij vrouwen, terwijl mannen vaker voor hartig kiezen.


bron:Foodpress - p. 8 met dank aan MKBnet

Dit artikel afdrukken