imageOerbrood (22 miljoen broden per jaar) wordt vanaf vandaag volledig biologisch. Smaakgoeroe Pierre Wind bakte vandaag het eerste biologische Oerbrood in de grootste oven van Nederland, in het Rotterdamse Museumpark. Pierre Wind: "Als zo'n grote speler volledig overgaat op biologisch, maak ik daar een diepe buiging voor. Laat dit lef een voorbeeld zijn voor anderen!" De omschakeling van Oerbrood naar biologisch komt op een mooi moment. In het najaar vindt de jaarlijkse Helden van de Smaak verkiezing plaats en die staat dit jaar in het teken van - juist - brood en banket. De Helden van de Smaak verkiezing vindt plaats tijdens de Week van de Smaak, die door Biologica wordt gecoördineerd, in samenwerking met o.a. Pierre Wind.

Trend
Met de grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Een woordvoerder van Oerbrood: "Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren
is."

Volgens onderzoek van culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan, betrokken bij de omslag van Oerbrood, spelen kinderen een grote rol in de opmars van biologische voeding: "Naast de groep tweeverdieners zonder kinderen is vooral de groep ouders met jonge kinderen steeds vaker bereid voor biologisch te kiezen. Zij zijn meer met de toekomst bezig. En niet alleen die van hun eigen kinderen; ze willen het beste voor hun kroost én ze letten meer op de duurzaamheid en mileuvriendelijkheid van producten."


bron: biologica
Dit artikel afdrukken