De tweede vestiging van Instock moet deze zomer zijn deuren op het Buitenhof openen en gaat ontbijt, lunch en diners serveren gemaakt van reststromen van AH-winkels. Instock was al enige tijd op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden en is zeer verguld met de nieuwe toplocatie.

'Oogst van de dag'
Het 'Food Rescue Team' van Instock haalt dagelijks de onverkoopbare restproducten op bij een aantal Amsterdamse supermarkten en verwerkt die tot maaltijden. Vier AH-trainees startten in 2014 met het concept in de vorm van een pop-up restaurant op het Westergasterrein. Sinds vorig jaar heeft het restaurant een permanente vestiging op de Czaar Peterstraat in Amsterdam.

Inspirator
Instock blijkt ook de inspirerende factor achter het Belgische overschottenproject Rekub van het duo Ellien Stinissen en Marijke De Jongh. Dat vertellen ze in een interview met Knack. Zo zorgde Instock ook bij Rekub voor de schakel met Albert Heijn.

Om voedselverspilling nog verder terug te dringen, bracht Instock recent het boek Instock cooking uit, met conserveringstechnieken, zoals inmaken, fermenteren, drogen en invriezen.

Fotocredits: 'Czaar Peterstraat 21', Instock via Facebook
Dit artikel afdrukken