Om de productielijn op snelheid te houden, negeren supervisors verzoeken van het personeel om naar de wc te mogen. Werknemers krijgen te horen dat ze niet teveel moeten eten en drinken. Volgens Oxfam drinken de werknemers daardoor gevaarlijk weinig. Met name voor zwangere en menstruerende vrouwen is dat vervelend. Oxfam-directeur Minor Sinclair vertelt de Volkskrant: "Ze voelen zich gedwongen dit te accepteren omdat ze hun hun baan willen behouden."

Oxfam Novib sprak met met werknemers van de grootste Amerikaanse kipverwerkende bedrijven Tyson Foods, Pilgrim's Pride, Perdue Farms en Sanderson Farms en publiceerde de uitkomsten in het rapport 'No Relief' vorig jaar oktober. Afgelopen woensdag voerde Oxfam Novib actie bij Tyson Foods in Arkansas en overhandigde een petitie die door meer dan 100.000 mensen was ondertekend. Op de sociale media ontstond beroering:

De Volkskrant schrijft dat de desbetreffende bedrijven zich niet in de conclusies van het rapport kunnen vinden.

Perdue Farms zegt haar personeel twee pauzes van een half uur te geven tijdens 8 uur werken. Werknemers mogen ook tussendoor naar de wc zodra iemand voor hem/haar kan invallen. Ook de National Chicken Council en de U.S. Poultry & Egg Association onderschrijven de bevindingen van Oxfam Novib niet. "We geloven dat zulke incidenten heel zeldzaam zijn en dat de bedrijven hard hun best doen om ze te voorkomen."
Dit artikel afdrukken