Antbiotica zijn te kostbaar voor mensen om ze veelvuldig en in forse hoeveelheden aan landbouwhuisdieren als groeibevorderaar te geven. Zo ontstaat nl. resistentie en hebben we straks geen antibiotica meer om zwakke mensen te beschermen tegen infecties. Dat vinden we in Europa en met name in Nederland.
Dat blijken echter ook ook de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) te zijn gaan vinden. Zij pleiten ervoor om de zwakke voerrassen en -velden zoveel mogelijk uit de roulatie te halen. Ook de Nederlandse Boerderij wijdde er een stukje aan.
Antbioticavrije dierhouderij wordt straks vermoedelijk de trend. Voor binnen gehouden dieren, want die hebben het laagste medicatierisico.
Dit artikel afdrukken
Dat blijken echter ook ook de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) te zijn gaan vinden. Zij pleiten ervoor om de zwakke voerrassen en -velden zoveel mogelijk uit de roulatie te halen. Ook de Nederlandse Boerderij wijdde er een stukje aan.
Antbioticavrije dierhouderij wordt straks vermoedelijk de trend. Voor binnen gehouden dieren, want die hebben het laagste medicatierisico.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Toch veelzeggend dat wereldwijd alles wat met vlees productie te maken heeft erg onprofessioneel is.
Dit is toch raar?
Van supermarkten in de wereld tot de CBL-len van de wereld, de handelaren , verwerkers, slachterijen en voer industrie.
Iedereen weet het van elkaar en toch bestaat dit in 2013 nog?
Hoe is dat mogelijk?
En allen roepen de klant bepaald?
En deze criminele modellen worden gebruikt als argument in WTO in zogenaamde eerlijke handel?