Foodlog.nl doet de test in het najaar over. Het wordt ons echter niet makkelijker gemaakt. Uit the UK komt het nieuws dat een echt proevend proefpanel 'gewone' kip het lekkerst vindt. Er werden maar liefst 120 kippen geproefd door 10 proevers. Of die ervaren waren en wat er nou precies geproefd werd, blijft onduidelijk.
Wel gaat de knuppel nog even extra in het hoenderhok: diervriendelijke en biologische kip is minder gezond dan 'gewone' omdat die meer gepimpt wordt. Bijvoorbeeld met extra omega-3's.
Het wordt spannend.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zet het hier maar even bij.
Vanochtend bij Vroege Vogels,Wakker Dier.
Komt met een nieuw spotje op de radio namelijk:
,,Kip het meest bijzondere stukje vlees,,tegenover gesteld aan:kip het meest veelzijdige stukje vlees.
Terug te beluisteren via internet.Een uiteenzetting over het spotje geven.
De studie is uit een commercieel vakblad; "British Poultry Science", en dat is weer bestemd voor lezers die zich voornamelijk bezighouden met het grootschalig en industrieel fokken van kippen: batterijkip dus.
Alsof in het vakblad "De Asbak" blijkt dat cremeren beter is dan begraven...