Weggooien niet onethisch om prijsbederf tegen te gaan
Op BNR verklaarde ook econoom Krijn Poppe dat het verwerken van overaanbod tot veevoer en vergisting van prima vers voedsel geen onethisch idee mag zijn. Teveel bederft de markt. Dus waar ook de behoeften van de voedselbanken met overschotten zijn gedekt, moet en mag er weggegooid worden om prijsbederf tegen te gaan.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Patrick, de EU schijnt helemaal geen inspecteurs te hebben. Maar de diverse EU parlementsleden geven wel het geïnde geld met bakken uit, aan hetgeen de diverse lobby's hen opdringen ( en verstoren de markt, of niet?). Want hebben de parlementsleden verstand van de diverse bedrijven???? Jaren geleden gaven ze veel subsidie voor innovatie (= opknappen of vervangen bouwvallige schuren) aan de "kleine" boeren in Hongarije. Het geld kwam echter niet verder dan de beurs van inhalige Hongaarse ministers en gedelegeerden. Dit volgens t.v. reportage.
Voorbeeld uit Europa van A tot Z: De Eur. Cie heeft als doel: het verzekeren van de werking en de ontwikkeling van de gemeenschappelijke markt; behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de EU zowel binnen als buiten de EU.
Als je pretendeert belangen van anderen te behartigen dan zou je inderdaad heel goed op de hoogte moeten zijn en inspecties uit moeten voeren. Maar volgens mijn informatie doet EU Cie dat niet; ze vergaderen wel 2 tot 3 per jaar. Waar hebben ze het over? Wat is het algemene nut hiervan? Hebben ze idealen b.v., voor de mensheid? Ik weet het niet en hoor of lees het nooit. Ik vind wel dat ik te vaak hoor dat een land zijn problemen zelf moet oplossen, zoals bij Italië die 10.000-en vluchtelingen te verwerken krijgt. Dat gaat toch niet goed komen? Mensen uit Afrika, zonder baan, wsch. zonder opleiding, én zonder arbeidsethos, wat een mooi woord! waar gaat dat heen? In ieder geval zou het overtollige voedsel dáár naar toe kunnen, lijkt mij. Ook in Calais lijden vluchtelingen honger, en dat niet alleen, ook geen sanitaire voorzieningen, of onderdak, maar wél schurft. Frankrijk laat het afweten, kan het niet aan. Ik vind dit allemaal alarmerende berichten. Ook voor de tuinders, die afhankelijk geworden zijn van één afzetmarkt, die nu wegvalt. Catastrofaal.
Neen Theo, Lourens opmerking is een uiterst serieuze zaak.
Jij bent me der een.
Onlangs wilde ik naar Utrecht. Kwam met de auto langs het NS station. Ik zag dat er nog een massa lege stoelen waren, en de trein stond op het punt om half leeg te gaan rijden. Ik vroeg dus snel aan de conducteur of ik gratis mee mocht. Weet je wat hij zei?......
Numan draait nu al door. Zou ik ook doen als ik met al mijn voetbalvelden op één paard had gewed. Maar toen het nog crescendo ging met de paprika’s hoorde ik hem en zijn confrères niet. Zij cashten.
Ik hoorde wel mezelf en de andere uitgeknepen post 2008 consumenten die jaar-in-jaar-uit €1 per stuk er voor moesten neerleggen alsof het niets was. Doordraaien klinkt stoerder dan weggeven. ”Als wij niets krijgen krijgt een ander ook niets”. Een verderfelijke mentaliteit.