Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de rijke Romeinse geschiedenis van ons land op een leuke manier onder de aandacht gebracht bij zowel volwassenen als kinderen.

De Nationale Romeinenweek vindt op verschillende plekken in Nederland plaats. Zo kunnen bezoekers een lezing bijwonen in Vlaardingen, een familierondleiding krijgen in het Zeeuws Museum of een boerderij bezoeken in Dongen. Er is voor ieder wat wils. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten per provincie. Met een uitgebreid programma met dagelijkse activiteiten belooft het een leerzame en creatieve week te worden.

Romeins Diner
Romeins dineren in een oude boomgaard? Dat kan op zaterdag 28 april. Afhankelijk van het weer vindt het diner buiten of binnen in de ruime kas plaats. Terwijl bezoekers genieten van een heerlijk Romeins driegangendiner, vertelt de verhalenuil Siju het verhaal van Aeneas. Het diner is van 18:00 tot 21:00 uur en kost €15. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar sijudeuil@ziggo.nl.
Zelf Romeins leren koken? Kom dan naar de Romeinse kookworkshop op vrijdag 27 april van 17:30 – 22:00 uur in villa de Proosdij in Klimmen. Reserveren kan door te mailen naar info@villadeproosdij.nl, de kookworkshop kost €39,50.

Informatie
Datum: 28 april t/m 6 mei 2018
Tijd: afhankelijk van activiteit
Locatie: heel Nederland
Prijs: er zijn gratis activiteiten zoals de fietstocht met de app ‘Luxe achter de Limes’, demonstraties en tentoonstellingen. Betaalde activiteiten zijn tussen €1 en €40.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de verschillende activiteiten in heel Nederland.
Dit artikel afdrukken