Een perzik is lekkerder dan een nectarine, sappiger en voller van smaak. Dat denk ik tenminste, hoewel ik niet weet of ik ze in een blinde test uit elkaar zou kunnen houden. Nectarines zijn niet, zoals veel mensen denken, een kruising van een perzik met een pruim om een andere vrucht zonder haar te krijgen. Harige nectarines - perziken dus - kunnen zelfs voorkomen aan een nectarine-boompje, terwijl kale perzikken - nectarines dus - kunnen voorkomen aan een perzikenboom. De kale versie is een gecultiveerde natuurlijke mutatie van de harige.

Hoewel ik denk dat een harige lekkerder is, betrap ik me er steevast op dat ik kale neem omdat het harige velletje me te veel werk is. Ik snij de nectarine doormidden. Draai de helften een kwartslag ten opzichte van elkaar zodat ze loskomen van de pit. Wip die eruit en eet de twee helften met huid envlees. Met een perzik gaat dat niet, tenzij je die eet met huid en haar. Maar dat zit niet lekker in je mond. Kennelijk heb ik een hekel aan ontvellen, al is het doodsimpel en doe ik het wel als het barst van de rijpe perzikken met een lekker los huidje.
Hoe verdeelt foodlog zijn liefde tussen nectarines en perziken?

Dit artikel afdrukken