Hoewel ik denk dat een harige lekkerder is, betrap ik me er steevast op dat ik kale neem omdat het harige velletje me te veel werk is. Ik snij de nectarine doormidden. Draai de helften een kwartslag ten opzichte van elkaar zodat ze loskomen van de pit. Wip die eruit en eet de twee helften met huid en
Hoe verdeelt foodlog zijn liefde tussen nectarines en perziken?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Heerlijk om te lezen, dat er iemand is in Nederland die smakelijke perziken en nectarines tegen komt. Mijn ervaring is, dat deze vruchten bijna altijd zuur en smakeloos zijn, en dan koop ik ze op de markt of in de supermarkt.
Nu ben ik geen perzik- of nectarineexpert, maar volgens mij spreek je jezelf tegen: een nectarine is een natuurlijke mutatie van een perzik, maar een perzik is lekkerder dan een nectarine? Dan zouden er toch net zo goed minder lekkere perziken moeten zijn (een nectarine met haar) en lekkere nectarines (een perzik zonder haar)?
Ik vind een perzik veel mooier om te zien, maar vind het net als jij lekker om gewoon de pit uit de nectarine te wippen... De schil/het vel van een perzik zit mijn trouwens niet zo in de weg!
Ewout, op papier spreek ik mezelf misschien tegen, maar probeer ze eens naast elkaar: nectarines zijn steviger. Wel moeilijk natuurlijk, want je moet vruchten van dezelfde mate van rijpheid naast elkaar proeven.
Ulrik: een paar dagen laten te liggen en niet te vroeg in het seizoen kopen helpt enorm. Het is net als met aardbeien, de eersten moet je laten liggen.
Het is me om het even, ik schil ze alletwee.
En de smaak van het vruchtvlees is hetzelfde.
Nou de ene perzik is de andere niet en er perziken met wit vruchtvlees en met geel vruchtvlees. Ik vind dan ook dat je perziken niet zomaar met nectarines kunt vergelijken. Ander klimaat, andere grondsoort, andere varieteit, ga zo maar door.Er is zoveel verschil. Wat het velletje van een perzik betreft: als de vrucht goed rijp is kun je dast dunne huidje er floeps zo aftrekken met een mesje, zoals hierboven reeds aangegeven door Anna Muth. Maar mij maakt dat velletje niks uit, als het een heerlijk rijpe, sappige perzik is eet ik hem liefst met huid en al uit het handje. Dat velletje zorgt er dan tevens voor dat de vrucht niet uit je hand wegglibbert; het is dus heel nuttig. Een perzik schillen en uit het handje eten levert kleverige handen en glibberige partjes perzik op. Met vork en mes zo'n sensuele vrucht eten vind ik van een ongelofelijke tuttigheid. Als je de perzik eerst even onder de koude kraan houdt, of dompelt in een schaal met water aan tafel ben je van het fluwelige effect af dat velen zo hinderlijk vinden van dat velletje. Wat de nectarines betreft: Daar voel ik geen echte liefde voor. Ze zijn ook meestal niet rijp te koop in dit land. Perziken vind ik lichtjaren mooier en geheimzinniger om te zien dan die kale nectarine die ook nauwelijks al die kleurnuances kent die perziken hebben. Ik vind nectarines eerlijk gezegd saaie vruchten die op de fruitschaal dom liggen te glimmen. Gemaksvruchten, ze geven hun smaak te makkelijk weg.