In de Ondertussen van donderdag 3 oktober vallen mij deze berichten op:

- We kiezen meer en meer voor duurzaam geproduceerd voedsel. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2018, die minister Schouten vandaag naar de Tweede Kamer stuurde. Vorig jaar besteedde de Nederlandse consument 7% meer geld aan duurzamer geproduceerd voedsel dan in 2017. Het meeste geld ging naar het producten met een ‘Beter Leven’ keurmerk, gevolgd door Biologisch en daarna UTZ Certified. Allemaal ethische producten, eigenlijk.

- Dezelfde minister Schouten schreef een brief aan de Tweede Kamer waarin ze meldde dat de voedselverspilling afneemt. In 2010 gooiden we nog 48,0 kilo voedsel weg, terwijl dit nu is afgenomen tot 34,3 kilo. Hopelijk zorgt mascotte Becky met haar #verspillingsvrij voor een nog grotere afname.

- Premier Boris Johnson presenteerde een nieuw plan voor de brexit. Het werd besproken in het Lagerhuis (door een schorre John Bercow) en vervolgens afgeschoten: ‘Nog erger dan dat van Theresa May’. Pas eind deze maand weten we zeker of het echt waar wordt (maar het lijkt er wel op): een brexit zonder deal.

Meer nieuws. Supermarktketen Coop maakte bekend dat het al zijn winkels aansluit bij het anti-verspillingsinitiatief Too Good To Go. Driekwart van de Nederlanders luncht het liefst met een broodje kaas. Daar moeten de Amerikanen straks maar liefst 25% meer voor betalen dankzij de importheffingen van Trump. Goddank blijven de Goudse en Edammer kaas deze heffingen bespaard; mogelijk door 'omkoping' van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra, suggereert de NOS.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken