Spannend: komt de Wereldbeker Voetbal naar de Benelux? Neen joh/jong. Ben je mal/zijt ge gek? Maar wel leuk/sjiek dat de Hollanders en Belzen het graag met elkaar te doen hebben.

En ook de Max Havelaars van de lage landen staan schouder aan schouder...

Ik copy-paste effe schaamteloos uit mijn eigen blog, van gisteren:

Op zondag 28 november vierde Lier samen met de andere 99 FairTradeGemeenten de 100ste titel in België.

Eerder (d.d. 9 november) sprak de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) - in aanwezigheid van overheid en maatschappelijke organisaties - de ambitie uit om het aandeel duurzaam geproduceerde koffie op de Nederlandse markt te vergroten van één kwart naar drie kwart duurzame kofie in 2015. Ook mooi.


Maar verder vertel ik u graag groot nieuws: Douwe Egberts is om!

Vanaf 1 januari 2011 start Douwe Egberts met de levering van Fairtrade-gecertificeerde koffie en thee aan de zakelijke markt. Vanaf 1 januari 2011 kunnen zakelijke klanten bij Douwe Egberts Coffee Systems koffie en thee met het Max Havelaar keurmerk inkopen."Het is een groot compliment voor de jarenlange inzet van Wereldwinkels op het gebied van lobby voor fairtrade, en de FairTradeGemeenten-campagne waarin ook wij werken aan meer fairtrade op de werkvloer," lezen we op de blog van ene Harry Keijsers.

Zoveel eer wil Max Havelaar Nederland niet kwijt aan haar vrijwilligers. Jammer jammer.

Desalnietemin: Callebaut dat in België aankondigt vanaf januari 2011 vier klassiekers uit haar gamma ook beschikbaar te maken in een Fairtrade Max Havelaar versie, nu Douwe Egberts dat in Nederland zowaar met fairtradekoffie op de boer gaat,...

Ik nomineer Max Havelaar Benelux voor "marketeers van het jaar". Waar is het stemformulier?

Dit artikel afdrukken