In deze blog verkennen we de impact van machines in de glastuinbouw en waarom tweedehands machines een aantrekkelijke optie kunnen zijn.

Machines, het kloppend hart van de Glastuinbouw

In de complexe wereld van de glastuinbouw, waar de marges laag liggen, is het gebruik van machines niet langer een luxe, maar een noodzaak. Van het nauwkeurig planten van zaden tot het zorgvuldig oogsten en verpakken van gewassen, machines zorgen voor een gestroomlijnde productieketen. Plantmachines, zaaimachines, oogstmachines, sorteermachines en verpakkingsmachines werken samen om ervoor te zorgen dat de
groenten die uiteindelijk in de supermarkt belanden, van topkwaliteit zijn.

Zonder machines kunt u als glastuinbouwer niet langer concurreren. Echter kan de aanschaf van deze machines nogal in de papieren lopen. Daarom merken ze bij Duijndam Machines, een platform voor gebruikte machines, dat de aanschaf van nieuwe apparatuur soms onnodig lang wordt uitgesteld. Zonde! Want zodra de tuinbouwer kennis heeft gemaakt met tweedehands machines, gaat er vaak een wereld voor hen open.

Tweedehands Machines: Een Slimme Keuze

1. Goedkoper: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het investeren in tweedehands machines is de kostenbesparing. Nieuwe machines kunnen behoorlijk duur zijn, en voor tuinders met beperkte middelen, kan de keuze voor gebruikte apparatuur een slimme zet zijn. Dit stelt hen in staat om hoogwaardige machines te verkrijgen tegen een fractie van de prijs van nieuwe modellen.

2. Duurzaamheid: Duurzaamheid is een kernprincipe in moderne landbouwpraktijken. Door tweedehands machines te gebruiken, geef je bestaande apparatuur een tweede leven, wat de ecologische voetafdruk van de sector verkleint. Het verlengen van de levensduur van machines draagt bij aan duurzaamheid en vermijdt onnodige productie van nieuwe apparatuur.

3. Direct Beschikbaar: Wanneer je tweedehands machines koopt, zijn ze meestal direct beschikbaar. Dit is van groot belang in de dynamische omgeving van de glastuinbouw, waar planning en flexibiliteit essentieel zijn. Nieuwe machines kunnen vaak lange levertijden
hebben, wat de productieplanning kan verstoren. Met tweedehands machines kun je snel inspelen op veranderende omstandigheden.

Duijndam machines tomaten ad

Tweedehands glastuinbouw machines van Duijndam Machines

Duijndam Machines is al ruim 40 jaar specialist in het aan- en verkopen van glastuinbouwmachines. Omdat zij van oorsprong zelf telers waren, kennen zij de behoefte van hun klanten als geen ander. En dat is te merken! Anders dan marktplaatsen voor tweedehands machines, koopt Duijndam Machines al haar machines zelf in. Zij hanteren een streng aankoopbeleid en inspecteren en waar nodig repareren de machines zelf. Hierdoor krijgen kopers veel meer zekerheid. Daarnaast heeft Duijndam Machines een adviserende rol en bemiddelen zij vaak tussen verkopers en kopers.

Begonnen in Nederland, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler die bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Glastuinbouwers in Nederland hebben via Duijndam Machines toegang tot 1300 machines die uit eigen voorraad leverbaar zijn.

The expert team of Duijndam Machines

Conclusie: Een Slimme Investering

In de glastuinbouw vormen machines de ruggengraat van de productie. De keuze voor tweedehands machines biedt tuinders een kosteneffectieve, duurzame en direct beschikbare oplossing. Door verstandig te investeren in gebruikte apparatuur kunnen glastuinders niet alleen hun kosten aanzienlijk drukken, maar ook bijdragen aan een meer duurzame en efficiënte landbouwsector. Het is een keuze die niet alleen financieel verstandig is, maar ook een stap in de richting van een groenere toekomst voor de glastuinbouw.
Op zoek naar een tweedehands machine? Neem dan vooral een kijkje bij Duijndam Machines en ontdek hun uitgebreide aanbod vandaag nog!



Contact:
Tweede Tochtweg 127
2913 LR Nieuwerkerk a/d IJssel
(Regio Rotterdam)
Nederland

HEEFT U EEN VRAAG?
We beantwoorden deze graag!
Bel of stuur een e-mail
(+31) (0)180 632 088
info@duijndam-machines.com
Fotocredits: Duijndam Machines
Dit artikel afdrukken