De stijgende prijzen van grondstoffen zijn het gevolg van een toenemende vraag. De 'buit' aan voedsel op de wereld moet beter verdeeld worden. Chocoladefabrikanten verduurzamen daarom hun producten door lucht toe te voegen.
Op Foodlog speelde zich afgelopen week een felle discussie af over de verdunning van vlees. Sommigen vonden het bedrog en oplichting. Anderen vonden het juist duurzaam.
Retail actueel schrijft:
Chocoladefabrikanten werken aan duurzame innovatie van hun producten. De innovaties betreffen vooral het gezonder maken en verduurzamen van de samenstelling van de producten. Daarbij houden de fabrikanten rekening met de gestegen prijzen van cacao.
Fabrikanten als Nestlé, Kraft Foods, Barry Callebaut en Cadbury (inmiddels Kraft) proberen bijvoorbeeld hun producten betaalbaar te houden door meer luchtige repen te introduceren. Een voorbeeld hiervan is de Aero van Nestlé, waar 50% minder chocolade gaat en die zo ook minder calorieën bevat. Ook wordt er meer gecombineerd met het koekschap.
De fabrikanten werkt verder aan het verlagen van het gehalte verzadigd vet en de vervanging van suiker door zoetstoffen. Dit mag weer niet ten koste gaan van de smaak, wat het een moeizaam proces maakt. Van de chocoladefabrikanten is Verkade het meest gevorderd in duurzaamheid. Alle Verkade-chocolade is inmiddels fair trade.
Dit artikel afdrukken
Chocoladefabrikanten werken aan duurzame innovatie van hun producten. De innovaties betreffen vooral het gezonder maken en verduurzamen van de samenstelling van de producten. Daarbij houden de fabrikanten rekening met de gestegen prijzen van cacao.
Fabrikanten als Nestlé, Kraft Foods, Barry Callebaut en Cadbury (inmiddels Kraft) proberen bijvoorbeeld hun producten betaalbaar te houden door meer luchtige repen te introduceren. Een voorbeeld hiervan is de Aero van Nestlé, waar 50% minder chocolade gaat en die zo ook minder calorieën bevat. Ook wordt er meer gecombineerd met het koekschap.
De fabrikanten werkt verder aan het verlagen van het gehalte verzadigd vet en de vervanging van suiker door zoetstoffen. Dit mag weer niet ten koste gaan van de smaak, wat het een moeizaam proces maakt. Van de chocoladefabrikanten is Verkade het meest gevorderd in duurzaamheid. Alle Verkade-chocolade is inmiddels fair trade.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Je had ook Bros puur. Net zoals Bounty puur. Helaas niet meer te krijgen...
de melkvarianten vind ik veel minder.
Opeens het gewicht van een producteenheid verlagen is een vaak toegepaste praktijk bij vele merkproducten. Met of zonder lucht.
Ik vraag het nog maar een keer. Er zal toch wel iemand zijn die Marquez leest.
Is de chocola uit de roman van Marquez hetzelfde als dat wat wij heden ten dage nuttigen?
Nou, het verhaal minder cryptisch maken dan maar!
Omstellen in een directe vraag!
Is de cacao waar Bernada aan ten onder gaat, uit de roman van Marquez, "Over liefde en andere duivels", dezelfde cacao die wij heden ten dage nuttigen?
De verleidelijke schoonheid van Bernarda Cabrera, markiezin van Casalduero, echtgenote van Don Ygnacio de Alfaro y Duenas, ging in enkele jaren teloor door het overmatig gebruik van cacaotabletten.
Nick, idd QED als het gaat om marketing. Om meer kgs uit (schaarse en kostbare) grondstoffen te halen, is echter geen axioma (dat het oplichting is).