Dat is de belangrijkste conclusie in het rapport ‘Spreek Smakelijk’ dat de FNLI in samenwerking met adviesbureau Roland Berger vanmiddag publiceert.

Minister-president Mark Rutte kreeg vandaag het rapport uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina) tijdens de eerste VoedselPoort, een evenement waar betrokkenen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en politiek/overheid met elkaar in gesprek treden.

De FNLI zegt een aftrap te willen geven voor een bredere dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving onder de naam ‘Een open gesprek over voedsel’.

‘Spreek Smakelijk' is geschreven door adviesbureau Roland Berger. Het rapport laat het belang van de levensmiddelenindustrie voor de Nederlandse economie zien. Met een jaarlijkse omzet van €63,9 miljard is het de grootste industrie van ons land. Het rapport legt volgens de FNLI de vinger op een gevoelige plek: de grote afstand tussen de sector en de samenleving. De levensmiddelenindustrie heeft te maken met vragen en eisen van consumenten over bijvoorbeeld prijs, smaak, productsamenstelling of gemak terwijl aan de andere kant terechte vragen stellen en zorgen hebben over gezondheid, dierenwelzijn of eerlijke handel.

Fotocredits: 'Spreek Smakelijk', Rapport FNLI
Dit artikel afdrukken