Insectensterfte en andere milieuzorgen spelen een hoofdrol in de publieke opinie. Ze worden toegeschreven aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de gangbare landbouw. Logisch dat de roep om meer ecologische/biologische middelen, of in elk geval minder chemische middelen, nadrukkelijk en hard klinkt. Het allereerste Jaarcongres Landbouw zonder chemie – hoe dan? heeft als doel agrarisch Nederland meer richting groene (bestrijdings)middelen te laten bewegen.

Interactief
Sprekers en publiek behandelen tijdens interactieve sessies relevante vragen. Vragen die bijdragen aan het bereiken van dit doel, een agri-Nederland met minder chemische middelen. Hoe kunnen we de impact van de land- en tuinbouw verlagen? Hoe pakken we de registratieproblemen van innovatie middelen aan? En waar liggen commerciële kansen voor boeren, tuinders en telers die minder chemisch willen werken? Sprekers met ervaring én een stevige theoretische basis geven hun visie op deze vragen. Een kritisch panel, kritische consumenten en het publiek reageren. Zo ontstaat interactie en komen we samen tot nieuwe inzichten en antwoorden op deze vragen.

Doelgroep
Dit congres is bedoeld voor iedereen die in de voedselketen actief is. Van gewasbeschermingsspecialisten, ontwikkelaars en fabrikanten van ecologische/biologische bestrijdingsmiddelen, beleidsmakers en -adviseurs (overheden en bureaus), toelatings- en handhavingsautoriteiten tot akkerbouwers, tuinders en melkveehouders. Zeker ook voor handel, verwerkers, retailers en out-of-home-formules; deelnemers uit die sectoren zullen zich samen met consumenten kunnen oriënteren op de marktkansen die meer en nieuwe duurzame vormen van bestrijding de land- en tuinbouw bieden.

Informatie
Meer informatie: zie de congreswebsite
Datum: 28 maart 2018
Tijd: 10:00 – 18:00 uur
Adres: Koppert Biological Systems, Veilingweg 14, 2651 BE, Berkel en Rodenrijs
Prijzen (excl. btw): €45 (agrariër/tuinder & betalend Foodlog-lid), €95 (agrariër/tuinder & geen betalend Foodlog-lid), €145 (niet-agrariër/tuinder & betalend Foodlog-lid), €195 (niet-agrariër/tuinder & geen betalend Foodlog-lid).
Aanmelden: via het inschrijfformulier op de congreswebsite.

It’s the food, my friend!
Voorafgaand aan het congres Landbouw zonder chemie - hoe dan? zal op dinsdagavond 27 maart 2018 het voedseldebat It’s the food, my friend! plaatsvinden. Het thema van de avond is Kan voedselproductie zonder chemie? Een avondje studium generale met drie prominente wetenschappers; Michel Haring (hoogleraar UvA), Corné Pieterse (hoogleraar UU) en Johanna Fink-Gremmels (hoogleraar UU). Zij zoomen in op het genoom van plant en dier en op de kleinste levensvormen: hoe beïnvloeden die ons en onze voedselproductie? En kunnen ze ons helpen om agrochemie te vervangen?

Sponsoren
Landbouw zonder chemie – hoe dan? wordt gesteund door de volgende sponsoren en partners.

Host en Initiator

Koppert Biological Systems


Hoofdsponsoren

Agrifirm


Overige sponsoren

LTO Nederland


Looye Kwekers


Koppert Cress


Mediapartners

CLM


LTO Glaskracht


EVMI


Mens & Molecule


Chemisch2Weekblad


It’s the Food my Friend

Dit artikel afdrukken