De eerste Vers Top 100 is op 25 november gepubliceerd. De lijst wordt aangevoerd door Koppert Cress dat is gespecialiseerd in 'cressen', zaailingen van planten, met een bijzondere invloed op de zintuigen. De microgroenten van het bedrijf uit Monster vinden vooral aftrek bij de betere restaurants in de hele wereld. Op de tweede plek is HiFri geëindigd. Het bedrijf levert een technologie waarmee frites en snacks in plaats van met vet, met stoom wordt bereid. De derde plek is voor Meatless, een plantaardige vleesvervanger die al in vele verse vleesproducten wordt toegepast. Het product zorgt ervoor dat vlees minder vet bevat, zonder dat de smaak van het vleesproduct verandert.

De Vers Top 100 is een initiatief van Denhatex Uitgeverij uit Rotterdam en het Vlaadingse communicatieadviesbureau Stijlmeesters. De lijst geeft een beeld van de bedrijven die actief zijn in deze verssector en daarin opvallen door hun initiatieven en innovaties.De lijst met de 100 kandidaten wordt gepubliceerd in een glossy magazine met achtergrondverhalen en interviews met kopstukken uit de verssector.

De redactie van de Vers Top 100 heeft na eigen research een fors aantal bedrijven geselecteerd. Hiervan is een kort profiel opgesteld op basis waarvan de onafhankelijke jury deze inzendingen heeft beoordeeld. Uiteindelijk heeft de jury de top 100 samengesteld. De gehanteerde criteria zijn: innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief, duurzaamheid.


bron: stijlmeesters met dank aan foodholland

Dit artikel afdrukken