image Een uitdaging n.a.v. Diny Schoutens stelling dat je aan een ingrediëntenlijst kunt aflezen uit welk blad of krant een recept afkomstig is: "Rang en stand zit verborgen in de diepte waarin pesto & pasta, nam pla of zongedroogde tomaat als cultuurgoed zijn gezonken."

Hieronder een ingrediëntenlijst uit een Nederlandse krant of magazine. De vragen:

– Uit welk blad komt het bijbehorende recept? 200 punten
– Hoe heet het gerecht? 500 punten

Ingrediënten:

– 250 gram grote garnalen (ca. 8 stuks)
– 5 el olijfolie
– 1 streng verse sereh (Chinese of Indische winkels)
– 1 dl zelfgetrokken kippenbouillon (of water)
– 2,5 el nam pla (Thaise vissaus)
– 1 groen cayennepepertje, fijngesneden (facultatief)
– 1 grote sjalot, gepeld en fijngehakt
– 160 gram rondkorrelige Italiaanse rijst (Arborio)
– 1,5 el fijngesneden peterselie
– 0,5 el fijngesneden vers korianderblad
Dit artikel afdrukken