In een interview op BBC vertelde hij zondag dat de nieuwe strategie om obesitas aan te pakken een suikertaks of een vergelijkbare sterke maatregel bevat. Hunt: “We moeten er iets aan doen. Ik heb een dochtertje van 1 jaar en tegen de tijd dat zij volwassen is, heeft 1 op de 3 mensen obesitas en 1 op de 10 diabetes. Het is een nationale crisis. We hebben een vreselijk probleem: wij zijn de meest obese natie in de EU en het wordt alleen maar erger.” Het introduceren van een suikertaks ziet Hunt als optie, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Hij wil dat niet alleen fabrikanten verantwoordelijkheid nemen, maar ook verkopers, scholen en de ouders. “We hebben een strategie nodig die iedereen samenbrengt.”

Hij wil dat niet alleen fabrikanten verantwoordelijkheid nemen, maar ook verkopers, scholen en de ouders
Jamie Oliver
Hunt zegt het eens te zijn met Jamie Oliver die in hetzelfde programma, The Andrew Marr Show, ook aan het woord kwam. Hunt: “Ik ben met hem eens dat er actie moet komen. We moeten doen wat we kunnen om te zorgen dat kinderen minder suiker gaan consumeren Als het niet door middel van de sugar tax is, dan een alternatief wat even effectief is.”

Oliver vertelde dat hij ‘zeer, zeer, zeer teleurgesteld’ zou zijn als er geen suikertaks komt. Oliver: “Dan moeten we onze strategie veranderen. Dan worden we meer ninja, meer ondergronds en een beetje minder aardig. De gezondheid van kinderen moet centraal staan voor een gezonde, welvarende economie.”

Cameron
De Britse regering is tot nu toe altijd tegen de suikertaks geweest, maar recent gaan er geluiden op dat de Britse premier David Cameron van gedachten verandert en dat de suikertaks wellicht toch ingevoerd zal worden.

Fotocredits: 'Just a spoonful', frankieleon
Dit artikel afdrukken