Als gevolg van de opslagregeling hangt er ook nog 60.000 ton extra varkensvlees boven de markt waardoor de prijzen verder onder druk komen te staanOpslagregeling: niet het gewenste effect
Namens landbouwcommissaris Phil Hogan reageerde directeur-generaal Joost Korte van Landbouw en Plattelandsontwikkeling positief op het voorstel. Volgens hem wordt de huidige crisissituatie veroorzaakt door het grote aanbod dat ontstaan is door de Russische boycot en het niet effectief blijken van de maatregelen die de EU daartegen nam, in de vorm van opslag. Als gevolg van de opslagregeling hangt er ook nog 60.000 ton extra varkensvlees boven de markt. Dat zet volgens Korte de prijzen extra onder druk. Daar staat in gewoon Nederlands dat er niet alleen teveel varkensvlees wordt geproduceerd, maar dat ook de koelhuizen nog eens vol hangen met het afgelopen jaar geproduceerd en geslacht, maar onverkocht vlees.
Gaat het wel zo goed als de Europese Commissie onlangs wilde doen geloven? Die vraag mag gesteld worden.
Fotocredits: jofo2005
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Voortschrijdend inzicht noemt men dat politiek gezien, alleen pakken ze het niet handig (subtiel) aan.
Door de Rusland-boycot is er een overschot ontstaan die nu hardnekkig en met de argumentatie van overproductie bestreden wordt, komt ze ook goed uit want immers iedereen lijkt tegenwoordig tegen de varkenshouderij in het algemeen (in de EU, althans NW-EU) te zijn en dus voor het electoraat volstaat dus dit geroep in de woestijn.
Jammer, kijk maar naar het netto toegevoegde waarde van het BNP, en dat komt echt niet alleen van de bloembollen van Aalsmeer!
Annie Pierik lijdt aan iets waar de meeste politici last van hebben Dick; domheid.
Marc, eens en dat begrip ik. Dat zeiden we hieronder zelfs eigenlijk al. Maar waarom stelt iemand die weet - of zou moeten weten - dat ze het slachtoffer gaat zijn van zo'n maatregel, dit voor? Daar kan ik niet bij.
Dick, het is vergelijkbaar als met vlees met in opslag nemen. Het verlicht de markt heel even; de opslag kost geld, het vlees komt altijd op een ongunstig moment uit de vriezer en bederft dan de vers vlees markt. Het zijn de traders die er dan hun voordeel mee doen, het voor weinig kopen en verkopen (neem ze dat eens kwalijk, zou iedereen doen) en daarmee het algemene prijspeil van vlees weer naar beneden duwen. Kortom, een negatieve spiraal en de rekening ligt wederom bij boer en slachterij.
Marc, en niemand die het opmerkt: Schreijer-Pierik is varkenshouder. Hoe haalt ze het in haar bolle hoofd?