Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Door jaren van bezuinigen, privatisering en de snelle opmars van nieuwe techniek zijn de verhoudingen tussen de markt en de NVWA veranderd. Bedrijven voelen zich onzeker over de beoordeling van hun nieuwe (vers)producten en zich voordoende incidenten. Innovaties worden geremd. De onvrede stapelt zich op. Imagoschades bouwen zich op. Daarnaast zijn de ruzies, media-aandacht en processen schadelijk voor een sterk van voedselhandel en -export afhankelijk land als Nederland. In plaats van continu de strijd met elkaar aan te gaan, wordt het tijd het gesprek aan te knopen. Mogelijk is het zelfs tijd te kiezen voor een dynamisch vast te stellen beoordelingskader binnen doelwetgeving.

Sessies
Tijdens verschillende sessies komen experts aan het woord over:
- Regelgeving: Wie is de baas, Brussel of Den Haag?
- Novel foods, nieuwe technieken, nieuwe stallen
- Voedselintegriteit: wanneer is een product wat het belooft?
- Normen en regelgeving op basis van boterzacht wetenschappelijk onderzoek
- Disputen over voedselveiligheid
- Publiekscommunicatie over risico’s
Op de website van het congres worden de sprekers bekend gemaakt.

Praktisch
Datum: 7 december 2017
Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur
Locatie: Utrecht, Stadion Galgenwaard
Website: www.jaarcongresvoedselveiligheid.nl
Kosten leden: €295, inschrijven kan hier.
Kosten niet-leden: €345 (€50 vroegboekkorting tot 12 november 2017) inschrijven kan hier.

Je bent al Foodloglid voor €50 per jaar of €5 per maand. Naast korting voor dit congres, krijg je gratis toegang tot de Foodlogdag, Foodloglezingen en -debatten en exclusieve toegang tot speciale longreads en extra informatie op de site. Word nu lid, via je profiel.
Dit artikel afdrukken