Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
@Liesbeth: le vrais inspecteur c'est Patrick...
@ Flipse: mensen die de grote verbanden zien/ onderzoeken worden blijkbaar inspecteur genoemd in het Frans. Ben het met Liesbeth eens dat het een mooie reactie is.
@wouter: de A merken zijn gedevalueerd omdat ze in hun concurrentie met de B-merken hun kwaliteit vaak verminderd hebben (zoals Calve pindakaas) - niet zozeer dat ze vernieuwing uit de weg gaan. Een belangrijke factor hierbij is de overnamedrift van multinationals, want de kosten hiervan moeten uiteindelijk door de consument opgebracht worden. Terwijl de kapitaalsmarkt klinkende resultaten wil zien. Dat kan ten koste van flexibiliteit en vernieuwing gaan, maar dat hoeft niet perse. Intussen is het zo dat veel échte (vaak biologische) kwaliteitsproducten t.o.v. de A merken goedkoper zijn geworden.
@ Dick Floor: 15 jaar geleden verkocht de AH op Texel al lokale biologische producten. Dat kan dus wel.
Patrick, ik ben blij dat je reageerd. Vooralsnog , de reacties die je plaatst zijn altijd inhoudelijk zeer goed. Je maakt er geen vrienden mee, maar goed je moed de lef hebben om over je schaduw heen te stappen en die lef heb je. Dat geleuter soms op Foodlog begint me ook te vermoeien , waar gaat het over !!!??? men vind zichzelf vaak al belangrijker als een mogelijk succes van het onderwerp en men zakt steeds verder het gat in. Al die discussies over wat er op een labeltje staat. Het gangbaar honden en kattevoer is met dat aantrekkend labeltje al duurder als gewoon het voedsel voor de mens. Spoedig hoop ik meer info te hebben over voedselveiligheid , wie daar verantwoordelijk voor is. Wat heb je immers aan die fles ingedikte Yoghurt van 500 gram met 6 % vet, volgens het labeltje, als er geen onderzoek plaats vind op voedselveiligheid conform wetgeving.
Hoekse chips, volwaard kip, natuurhoeve hangop. Zie het patroon. De verschroeiende werking van het private label.