Het Franse restaurant Mirazur in Menton van chef-kok Mauro Colagreco is het beste restaurant ter wereld. Dat maakte een internationale jury dinsdag bekend in Singapore tijdens The World’s 50 Best Restaurants Awards 2019.

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk het nieuwe Noma in Denemarken en het Spaanse Asador Etxebarri. Het Nederlandse restaurant de Librije, dat vorig jaar uit de top-50 viel, klom weer op naar de 46ste plaats.

Het is de eerste keer dat een Frans restaurant de eerste plek inneemt in The World’s 50 Best-lijst. De afgelopen jaren was de toppositie weggelegd voor Italiaanse, Spaanse en Deense restaurants. De Franse keuken is met 2 restaurants goed vertegenwoordigd in de top-10, waarin verder 3 Spaanse, 2 Deense, 2 Peruviaanse en 1 Thais restaurant staan.

Dit jaar vond er een aanpassing plaats in de verkiezingsregels, schrijft De Volkskrant. Restaurants die ooit op nummer 1 hebben gestaan, zijn niet meer verkiesbaar voor de top-50. Voor deze restaurants is er voortaan een aparte categorie. Viermalig ex-lijstaanvoerder Noma vormt daarop een uitzondering, omdat het restaurant eind 2016 zijn deuren sloot en vorig jaar opnieuw begon.
Volkskrant - Frans restaurant Mirazur beste ter wereld; de Librije is met plek 46 het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant
Reageer
  • Deel
Druk af