Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura in Modena is voor de tweede keer de nummer één op The World’s 50 Best-ranglijst. Dat maakte de jury dinsdagavond bekend in het Spaanse Bilbao. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk El Celler de Can Roca in Girona, Spanje, en Mirazur in Menton, Frankrijk. De winnaar van vorig jaar, Eleven Madison Park in New York, zakte naar plaats 4.

Osteria Francescana wordt geprezen om zijn traditionele Italiaanse keuken met moderne details, schrijft de NOS. Gerechten van Bottura zijn geïnspireerd door kunst en muziek. Een van zijn populairste gerechten is ‘Oops, I Dropped the Lemon Tart’, een dessert van zabaglione met citroen en limoncello, dat eruit ziet alsof het op de grond is gevallen.

Het Nederlandse restaurant De Librije van chef-kok Jonnie Boer, vorig jaar nog op nummer 34, staat dit jaar op de 51ste plaats op de ranglijst. "We staan er weer bij en dat telt voor mij. Ik zie het ook zo: er zijn tegenwoordig veel lijsten en we staan overal in. Dat lijkt me beter dan maar in eentje heel hoog scoren," reageert Boer laconiek.
NOS - Voor het beste restaurant ter wereld moet je in Italië zijn
Reageer
  • Deel
Druk af