Albert Heijn Schiphol ging zaterdagavond met de titel 'Buurtsupermarkt van het Jaar 2015-2016' aan de haal. Albert Heijn haalde zelfs de dubbele winst binnen in de supermarktcompetitie. Albert Heijn Middenburcht in Vleuten, werd uitgeroepen tot Supermarkt van het Jaar 2015-2016.

Vanaf september 2015 werden 166 (buurt)supermarkten gescoord. Enkele honderden consumenten en diverse vakmensen beoordeelden in de afgelopen maanden de supermarkten van verschillende winkelformules op onder andere klantvriendelijkheid, hygiëne, volledigheid en service. Ook de verrichtingen achter de schermen en de personeelsvoorzieningen werden door de juryleden kritisch beoordeeld. Na de eerste ronde in september 2015 zijn de eerste 84 winkels afgevallen, na de tweede ronde nog eens 53. Daardoor bleven in totaal 21 supermarktfinalisten en 8 buurtsupermarktfinalisten over die door een vak- en een consumentenjury uitgebreid zijn beoordeeld. Daarbij is ook gelet op extra winkelactiviteiten, zoals demonstraties, proeverijen en lokale acties. In deze finaleronde is tevens de kwaliteit en uitvoering van het personeelsbeleid beoordeeld door een aparte jury.

In de finaleronde behaalden Jumbo Breda Foodmarkt en Plus André en Joyce van Reijen uit Veldhoven respectievelijk de tweede en derde plaats als Supermarkt van het Jaar. In de Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing was de tweede plaats voor CoopCompact Van Bedaf uit Achtmaal en de derde voor Poiesz Zevenhuizen.

De vanuit de levensmiddelenhandel in het leven geroepen Supermarkt van het Jaar winkelwedstrijd is bedoeld als kwaliteitsstimulans en vindt sinds 1988 plaats. De verkiezing wordt elke twee jaar georganiseerd door de stichting Supermarkt van het Jaar bestaande uit Vakmedianet, uitgever van Distrifood en Foodmagazine en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van supermarktorganisaties en food service bedrijven.
Distrifood - Live: AH Vleuterweide en Schiphol winnen - Distrifood
Reageer
  • Deel
Druk af