Ik ga al een paar jaar regelmatig of beter gezegd af en toe naar een paardenslager. Daar koop ik dan een flink stuk paardenbiefstuk. Wegens lekker en goedkoop en weer eens iets anders. Maar nu heb ik al een keer of drie dat ik thuis kom met een stuk dat de structuur heeft of het beest door een monstertruck is overreden. Van buiten ziet er gewoon uit, maar van binnen lijkt het vlees wel aan gort.

Wat in godsnaam heeft de slager hiermee uitgespookt? Het erge is dat ik nog specifiek vraag of ze ook biefstuk van de haas hebben. 'Ja hoor", zeggen die slagersmeisjes dan met een stalen gezicht, maar wat ze me vervolgens laten zien ziet er echt niet uit als haas. En daar kan je dan een discussie over voeren, maar dat heeft geen enkele zin.

Dus dan denk ik 'nou ja, een ander stuk biefstuk is ook goed, maar probeer mij niet wijs te maken dat het haas is'.

Hieronder staat mijn 'paardenvlees van vroeger'. Het was indertijd te koop voor 6,50 de kilo. Boven dit artikel de foto van het 'overreden vlees', nu te koop voor 10 euro de kilo. Maar zulk 'overreden vlees' wil ik nog niet voor een euro hebben. Of nou ja, misschien om mager gehakt van te draaien of filet americain van te maken, maar dat wil je zo toch niet eten? Wat doet de paardenslager met de paardenbief om 'm zo te vernachelen?

goede bief


Fotocredits: Robin Kok
Dit artikel afdrukken